Nakts orientēšanās treniņi 2022

Pa trešdienu darbadienu vakariem, plkst 19:00 notiks Siguldas nakts orientēšanās treniņi – “Siguldas Takas rudens naktis ‘22”. Konkrēts kalendārs vēl nav sadomāts, bet plānosim un izziņosim ne vēlāk kā iepriekšējā Svētdienā. Reģistrācija obligāta – līdz Otrdienas plkst.13:00 (lai paspējam kartes izdrukāt).

1.kārta – 9.Novembris – Silciems (starts pie Siguldas Bloks)Rezultāti

PAPILDUS KĀRTA Siguldas apkārtnē – Organizē Ozons OK – nakts tereniņš pie vecajiem Gauja kapiem (netālu no Krimuldas baznīcas)

2.kārta – 23.novembrisStarta vieta: Silciems (no otras puses)Rezultāti, GPS un kartes

3.kārta – detaļas tiks izziņotas vēlāk

4.kārta – TBD

Aicināti visi – gan kluba biedri, gan citu kluba biedri, gan draugi un paziņas. Šos treniņus rīkosim balstoties uz pieredzi, kāda ir Skandināvijas klubiem, kur tumšā diennakts laikā, vēl pirms sniega sezonas var izmēģināt savas prasmes mežā tumšajā laikā. Tie, kas piedalījušies Jukolā, vai citu klubu organizētajos nakts treniņos (tādus taisa arī Ozons, Meridiāns, u.c.), aptuveni zina kā tā nakts skriešana notiek. Tie kas to nekad nav darījuši – aicinām pamēģināt. Galvenais, ko šis dod – tu iemācies naktī nebaidīties no meža, jo jūs skrienat barā, apkārt tev ir citi skrējēji. Var skriet kopā, pārī, pa vienam, kā gribās. 

Parastā kārtība tāda: tu atbrauc uz mežu ~18:30, pārģērbies, paņem karti, iesildies. Plkst 18:55 nāc uz startu. Visi sastājas uz līnijas. Tiek izdalītas kartes un precīzi 19:00 tiek dots kopstarts. Ir 3 distances, Garajā un Vidējā distancē ir farsti. Īsajā distancē farstu nav. KP vietās ir mazās prizmas ar atstarotājiem un SportIdent stacijām. Distances ir ātras, pārsvarā ne pārāk garas. Parasti baltos mežos. Pēc 30…45min max visi jau ir ārā, dodas mājās un iet dušā un ēd siltas vakariņas. Vakars izdevies.

Jāfinišē 1 stundas laikā. Ja finišēsi pēc 20:00, tad pastāv varbūtība, ka tev rezultātu neieskaitīs. Jāpacenšas finišēt laikā. KP novāc sākot no 20:15. 

Dalības maksa, neatkarīgi no vecuma, 3 EUR. 

Starp Siguldas Takas kluba biedriem, kas veiksmīgi būs startējuši (ieguvuši rezultātu) visos 4 treniņos (Novembris – Decembris), uz Ziemassvētkiem tiks izlozēta viena PETZL 900 LM galvas lampa!

Rezultāti un GPS – mājaslapā.