Nakts orientēšanās treniņi Siguldā 2023

Šad tad pa trešdienu vakariem Novembrī, Decembrī un iespējams Janvārī, plkst 19:00 notiks Siguldas Takas kluba organizētie nakts orientēšanās treniņi – “Siguldas Takas nakts orientēšanās treniņi ‘23”. Kalendārs ir diezgan plūstošs, atkarīgs no organizatoru kapacitātes. Reģistrācija obligāta – līdz Otrdienas plkst.16:00 (lai paspējam kartes izdrukāt).

N.pk.DATUMSSTARTA VIETAPIETEIKŠANĀSDALĪBNIEKIREZULTĀTI & RG
1.29.11.2023Satezeles pilskalnsReģ. slēgtaDalībnieki 1.kārtaRezultāti
2.20.12.2023SilciemsReģ. slēgtaDalībnieki 2.kārtaRezultāti
3.TBA
4.TBA

Uz treniņiem aicināti gan kluba biedri, gan pirmdienu kopskrējienu dalībnieki, gan citu kluba biedri, gan draugi un paziņas. Šos treniņus rīkojam balstoties uz pieredzi, kāda ir Skandināvijas klubiem, kur tumšā diennakts laikā, vēl pirms sniega sezonas var izmēģināt savas prasmes mežā tumšajā laikā. Tie, kas piedalījušies Jukolā, vai citu klubu organizētajos nakts treniņos (tādus taisa arī Ozons, Meridiāns, u.c.), aptuveni zina kā tā nakts skriešana notiek. Tie kas to nekad nav darījuši – aicinām pamēģināt. Galvenais, ko šis dod – tu iemācies naktī nebaidīties no meža, jo jūs skrienat barā, apkārt tev ir citi skrējēji. Var skriet kopā, pārī, pa vienam, kā gribās. 

Parastā kārtība tāda: tu atbrauc uz starta vietu konkrētai kārtai ~18:30, mierīgi pārģērbies, paskraidi, iesildies. Plkst 18:55 nāc uz startu. Visi sastājas uz līnijas – ir divas distances – Garā un Īsā. Tiek izdalītas kartes un precīzi 19:00 tiek dots kopstarts. Distancē ir farsti. KP vietās ir mazās prizmas ar atstarotājiem un SportIdent stacijām. Distances ir ātras, pārsvarā ne pārāk garas. Parasti baltos mežos vai mežos, kur ir takas. Var būt arī pa kādam izaicinošam KP. Pēc 30…45min max visi jau ir ārā, dodas mājās un iet dušā un ēd siltas vakariņas. Vakars izdevies.

Jāfinišē 1 stundas laikā. Ja finišēsi pēc 20:00, tad pastāv varbūtība, ka tev rezultātu neieskaitīs. KP novāc sākot no 20:15!

Dalības maksa, neatkarīgi no vecuma, 3 EUR. 

Nekādas balvas par uzvaru nebūs, tikai gandarījums. Toties starp tiem Siguldas Taku biedriem, kas šogad piedalīsies vismaz 2 nakts-o treniņos ar ieskaitītu rezultātu, tiks izlozēts galvas lukturis (tiks ieskaitīti arī tie, kas skrēja 2022.gada rudenī, kur toreiz lukturi neizlozējām kārtu trūkuma dēļ).

Rezultāti un GPS – mājaslapā.